Rode header

Menu:

Bedden

Rood bed

Een rood bed past makkelijk in de stijl van uw slaapkamer.

Dekbedovertrek

Rood dekbedovertrek

Rood dekbedovertrek geeft een bijzonder accent aan de slaap- kamer.

Meubels

Rood slaapkamermeubel

Rode meubels maken een rode slaapkamer compleet.

Vloerbedekking

Rood behang

De vloer van de slaapkamer kunt u bedekken met een rode vinyl.

Rood behang

Rood behangU kunt de muur of muren van de slaapkamer behangen met rood behang. Hiermee creëert u een echte een blikvanger in de slaapkamer. Er is veel mooi behang te koop. U vindt inspiratie in bijvoorbeeld een woonwinkel of interieurtijdschrift. Het meeste behang bestaat uit een rode kleur, met daarin een patroon. Denk hierbij aan bloemen, strepen of ruitjes. Met het juiste behang maakt u al snel een fijne sfeer in uw slaapkamer.

Soorten behang

rood behangTegenwoordig heeft u de keuze uit vier soorten behang: papierbehang, vinylbehang, vliesbehang en glasweefselbehang. De laatste drie zijn erg stevig en in sommige gevallen zelf overschilderbaar, bijvoorbeeld met rood. Voor een oneffen muur kiest u het beste voor een behang met reliëf (grove structuur). Een muur behangen met rood behang is niet moeilijk. U moet wel rekening houden met eventuele patronen en dessins in het rode behang.

Muur verven

rode muurVoordat u begint met verven, is het belangrijk dat de muur egaal en schoon is. Voor een mooi resultaat plakt u plinten en kozijnen af met schilderstape. Verf vervolgens met een blokwitter langs de afgeplakte randen. Voor de rest gebruikt u een blokkwast of een verfroller. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts. Bij daglicht ziet u het beste welke plekken nog moeten. Verwijder de tape meteen na het schilderen en neem randen en kozijnen af met een vochtige doek.

Rood behang kopen

Rood behangRood behang koopt u in een doe-het-zelfwinkel, zoals Praxis of Karwei. De website van deze winkels hebben vaak een stijlkiezer, waarmee u van tevoren al inspiratie kunt opdoen. Ook in online winkels is de keuze voor rood behang zeer uitgebreid. Deze winkels verkopen bijzondere soorten rood behang, bijvoorbeeld van buitenlandse stylingmerken of met bijzondere dessins. Het nadeel van deze shops is dat u meestal niet kunt ruilen.

Rode muur

Rode muurIn een middag kunt u ook een muur van de slaapkamer rood verven. Een rode muur, gecombineerd met andere kleuren, zorgt voor een romantische, moderne of Engelse stijl. Gebruik een lichte kleur rood voor een kleine slaapkamer, hierdoor lijkt deze groter. In een grote slaapkamer kunt u zowel lichte als donkere kleuren rood gebruiken. Let er wel op dat donkere kleuren een slaapkamer kleiner doen lijken.