rode header

Menu:

Keukenkastjes

Rode kastjes

Rode keukenkastjes maken de keuken echt rood.

Muren

Rode muren

Een rode muur is een mooi accent in een rode keuken.

Tegels

Rode tegels

Rode tegels kunnen zowel op de vloer als muur.

Servieskast

Rode servieskast

Een rode servieskast staat mooi op een lichte muur.

Rood servies

Rood servies

Rood servies is er in modern, klassiek, porselein en aarderwerk.

Rode eettafels

rode eettafelsDe eettafel is de centrale plek in de rode keuken. Een rode eettafel is een mooie blikvanger en gaat vaak jaren mee. Een rode eettafel kan gecombineerd worden met rode eettafelstoelen of met gewone stoelen. De keuze aan rode eettafel is redelijk groot, zowel in maten als in materialen. En voor wie geen geschikte rode eettafel vindt in zijn smaak, kan altijd nog kiezen om, een tafel op maat te laten maken.

Grootte eettafels

rode eettafels De grootte van de eettafel die u nodig heeft, hangt af van het aantal personen dat doorgaans aan tafel zit. Uiteraard wilt u genoeg zitplaatsen hebben voor het hele gezin. Maar het is niet nodig om altijd rekening te houden met eventuele gasten. De meeste mensen kiezen voor een rode eetkamertafel waar vier of zes mensen een kunnen zitten. In de meeste keuken is een veel grotere tafel meestal ook niet mogelijk.

Vorm eetkamertafel

rode eettafelsDe vorm van de rode eettafel hangt af van een aantal factoren. Het belangrijkste is uiteraard uw smaak. Kiest u voor een ronde tafel, een ovale tafel, een vierkante tafel of een langwerpige tafel? Het hangt ook af van het aantal personen dat aan tafel moet zitten. En dan is er nog de ruimte die u heeft om de tafel neer te zetten. Een rode, ronde tafel kan erg mooi zijn, maar houdt er rekening mee dat rondom de gehele tafel ruimte vrijgehouden moet worden. Dat is minder het geval bij een vierkante of langwerpige tafel.

Materiaal eettafels

rode eettafelEen rode eettafel kan gemaakt zijn verschillende materialen. De bekendste zijn mdf en massief eiken. Mdf is plaatmateriaal dat bestaat uit fijngemalen houtvezels gemengd met kunstharslijm. Dit wordt geperst en voorzien van een afwerklaag. Een eettafel van mdf kan rood worden gespoten en is dan watervast, en zo kras- en slijtvast als een goed geverfde houten tafel. Een eettafel van teak is tegenwoordig ook erg populair. Maar een rode eettafel wordt meestal gemaakt van mdf en dan gespoten in een mooie kleur rood.

Uitstraling eettafels

rode eettaffelsIn een moderne keuken past een rode eettafel met robuuste rvs-poten erg goed. Dit geeft de keuken koele, strakke uitstraling. In een landelijke keuken kiest u eerder voor een rode, houten tafel, al dan niet zelf geschilderd. In een gezellige eetkeuken passen alle soorten tafels. Een rode eettafel kunt u goed combineren met een rode servieskast. Het belangrijkste is echter dat iedereen lekker aan de tafel kan zitten en dat de tafel groot genoeg is om met z'n allen gezellig aan te eten en praten.

Eettafel op maat

rode keukenPast uw eettafel niet in de keuken? Of zoekt u een bijzondere rode tafel, maar slaagt u nergens? Denk er dan eens over om een eettafel op maat te laten maken. Dit verschilt vaak niet eens zoveel in prijs met een standaard tafel. Of u nu een lange, ronde of vierkante rode tafel zoekt, bij een meubelmaker of gespecialiseerde meubelzaak slaagt u meestal prima. Een tafel op maat gemaakt kan ook een uitkomst zijn wanneer u een grote tafel voor veel personen zoekt.